Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΚ: Kostas Alexiou Η πραγματικότητα και τα κοντα ποδάρια του αριστερισμού προς κέθε είδους ''επαναστατες''

ΣΥΝΕΚ:
Η πραγματικότητα και τα κοντα ποδάρια του αριστερισμού
προς κέθε είδους ''επαναστατες''
1. η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προέβλεπε 24ωρη απεργία στις 17/5 και 5μερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Πουθενά δεν έλεγε πως αντιμετωπίζεται το θέμα τις επιστράτευσης. αυτό ψηφίστηκε από τις ΕΛΜΕ. Στις περισσότερες ΕΛΜΕ μάλιστα είχε ψηφιστεί το πλαίσιο για απεργία με τον όρο ότι θα εξασφαλίζονταν η προστασία από την από λυση όλων των εκπαιδευτικών.ακόμη προέβλεπε πως έπρεπε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις δηλ σε συνεργασία με άλλους φορείς για να αντιμετωπισθεί η επίταξη ως πολιτικό πρόβλημα πλέον.
2. με βάση αυτά έγινε η σημερινή ΓΣ. όπου η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων εξέφρασε μεν την απόφαση υπερ του πλαισίου της ΟΛΜΕ αλλά επιφυλάξεις σε σχέση με το σπάσιμο και την ανυπακοή στην επιστράτευση.
3. με βάση αυτό το δεδομένο ζητήθηκε από ολους να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ και να διατυπώσει πρόταση προς το σώμα σχετικά με την αντιμετώπιση της επίταξης και την προστασία των συναδέλφων από την απόλυση.
4.από την ανάλυση της συμμετοχής στις ΓΣ προέκυψε ότι στις διαδικασίες συμμετείχαν 18.000 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 86.000 και με το δεδομένο των επιφυλάξεων των προέδρων ως προς το σπάσιμο της επίταξης το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέληξε πως από την ώρα που δεν εξασφαλίστηκαν οι προυποθέσεις που είχαν τεθεί θα ήταν καλό να ανασταλεί την πρώτη μέρα η απεργία και να παλαίψουμε για να πετύχουμε την συμμετοχή και άλλων κλάδων εργαζομένων.
το δίλλημα που μπήκε μπροστά μας ήταν ΑΠΌΛΥΣΗ- Η Απεργοσπαστες εκπαιδευτικοί και συγκρουση με γονείς και μαθητές που έδιναν εξετάσεις.!
5. σε σύντομη συνεδρίαση η γραμ. της παράταξης μας κατέληξε ομόφωνα ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στην απεργία και να προστατευθούν από απόλυση και πρότεινε την μη πραγματοποίηση της απεργίας με ταυτόχρονη συνέχιση με άλλες μορφές τις οποίες και πρότεινε.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ εντός της παράταξης και ήταν και η μοναδική .
6 . από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώθηκε πως το 20% είπε πως ναι υπάρχουν οι προυποθέσεις, το 12% ότι δεν υπάρχουν και το υπόλοιπο 68% ψήφισε λευκό.. ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάλυψη και ενιαία γραμμή για απειθαρχία στην επιστράτευση.
7. το ΚΚΕ έκανε πλάκα και έλεγε πως εμεις διαφωνούσαμε εξ αρχής και πρότεινε 24ωρη την Πέμπτη.
8. ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙς που τώρα ξεσπαθώνουν πρότεινα και αυτοί στην ουσία αναστολή της απεργίας αλλά πρότειναν 500 συνδικαλιστές να απειθαρχήσουν , να υποστούν συνέπειες μήπως και ξεσικωθεί ο κόσμος.!!!!! διασπάστηκαν και το ΝΑΡ είχε γραμμή συγκρουσης ανεξαρτητως κόστους.
9. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. δεν υπάρχει κανένα ξεπούλημα σε κανέναν , αυτή είναι η πραγματική κατάσταση και δεν υπείρχε και άλλη προοπτική δεδομένης τη ςεπιφυλακτικότητας των προέδρων. Παρά ταυτα ο αγώνας συνεχίζεται και μάλιστα από καλύτερους όρους. οι αριστερίστικες κορόνες δεν μας φοβίζουν.
πράξαμε το πρέπον για την προστασία των εκπαιδευτικών και είμαστε σοβαροί , μετρημένοι και υπευθυνοι σε όλη την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου